Traditii de nunta organizare evenimente festive, afaceri

Traditii de nunta

Viitorul mire merge insotit, de prieteni, de parinti sau de rude in casa viitoarei mirese, unde ii cere, in mod oficial, mana.

“Fedelesul”: o mica petrecere in casa miresei, cu o seara inainte de ziua nuntii. Acest obicei are rolul de a stabili ultimele detalii legate de nunta sau de ornamentele care vor fi puse in bradul miresei. Aceasta petrecere nu implica o masa de petrecere, ci doar bautura si dans.
Traditia romaneasca a bradului pentru nunta s-a pastrat in regiunile rurale dar si in orasele mici. Bradul trebuie impodobit de mire si de prietenii necasatoriti ai acestuia, in dimineata nuntii, si dus in casa miresei. Superstitiile acestui obicei sunt numeroase, iar prezenta lui aduce viitoarei familii belsug si fericire.

Imbracatul miresei se face in lipsa mirelui. Aceasta este ajutata sa-si puna rochia, voalul si coronita de nasa, mama si de prietenele cele mai apropiate.

Furatul miresei este obiceiul de nunta care s-a pastrat indiferent de regiune. O data furata mireasa, mirele este dator sa o caute sau sa o rascumpere. Daca acesta este furata dupa miezul noptii, cel care trebuie sa o rascumpere este nasul.

Cerere oferta

Puteti cere oricand, gratuit, o oferta de pret pentru evenimentul dvs folosind formularul creat special. Cerere oferta

Puteti cere oricand, gratuit, o oferta de pret pentru evenimentul dvs folosind formularul creat special.

captcha

Newsletter

Contact

Virgilio World Events SRL

Adresă: Str. Avram Iancu 1, Bacău

Telefoane:  +40747.98.24.49

+39.388.789.3461 (Italia)

E-mail: contact@virgilio-events.ro